28 Noiembrie 2015
1770 accesări
0 comentarii

Un studiu recent arată că includerea nucilor în regimul alimentar permite scăderea colesterolului.
Potrivit Agerpres, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Yale au realizat o cercetare pe un eşantion de 112 persoane cu risc de diabet, pe care i-au împărţit în două grupuri. În primul grup, participanţii au urmat un regim alimentar sărac în calorii, iar în cel de-al doilea grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit.
Cercetătorii au cerut unor persoane alese la întâmplare să adauge zilnic în dieta lor 56 de grame de nuci. În final, s-a constatat că cei care au consumat zilnic nuci au înregistrat o scădere a colesterolului rău (LDL), precum şi a colesterolului global.
Nucile sunt cunoscute pentru vitaminele şi mineralele benefice pentru sănătatea organismului, dar şi pentru conţinutul lor mare de calorii, aşa că trebuie consumate cu moderaţie.

Alexandra ZAMFIR

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii