Bolile de inimă fac anual milioane de victime, motiv pentru care este esenţială menţinerea într-o stare bună de sănătate a acestui organ vital pentru organism. Cardiologii susţin că, uneori, chiar şi respectarea unor paşi simpli poate conduce la prevenirea riscurilor afecţiunilor de acest tip şi menţinerea unui sistem cardiovascular funcţional. Potrivit elytis.ro, consumul moderat de bere poate reduce cu până la 30% incidenţa bolilor de inimă.
Totodată, studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantităţi moderate pot fi mai puţin expuse la infarct sau la alte afecţiuni ale inimii. Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii „colesterolului bun” (colesteroul HDL), riscul apariţei bolilor coronariene s-ar putea diminua. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ în producerea afecţiunilor cardiovasculare.
Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantităţi moderate, poate contribui la scăderea incidenţei afecţiunilor cardio-vasculare. Astfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viaţă echilibrat care implică exerciţiu fizic şi o alimentaţie sănătoasă.