04 Martie 2017
1188 accesări
0 comentarii

Dislipidemia face referire la nivelul anormal de lipide şi grăsimi din sânge, dar este asociată cel mai adesea cu un nivel mărit de colesterol şi trigliceride.

Dintre acestea, LDL, sau colesterolul „rău”, este principalul factor de risc. HDL, colesterolul „bun”, este o lipo-proteină care ajută la eliminarea plăcilor nocive de colesterol din vasele de sânge.

Specialiştii susţin că aceasta este o afecţiune care poate duce la probleme grave de sănătate la maturitate. În plus, boala constituie un factor de risc pentru afecţiunile cardiace şi infarct.

Ca urmare, o alimentaţie corespunzătoare şi mişcarea sunt factori esenţiali care ajută la reducerea riscului de dislipidemie.

„Dislipidemia este o afecţiune legată fie de o tulburare a metabolismului ce poate fi familială şi care poate fi determinată de o insuficienţă a glandei tiroide, fie poate fi legată de tulburări metabolice, de tip obezitate. Oricum, aceasta nu este una dintre situaţiile pediatrice cele mai frecvente şi necesită o investigaţie metabolică, endocrinologică, pe sfera glandei tiroide şi pe sfera unei tulburări metabolice de tip obezitate”, ne-a declarat prof.univ.dr. Valeria Stroia, medic specialist pediatru.

Copiii care suferă de această afecţiune trebuie monitorizaţi în permanenţă, iar părinţii trebuie să aibă grijă să schimbe anumite lucruri. Principalul scop al schimbărilor din stilul de viaţă al celor mici este, însă, reducerea nivelului de grăsimi din sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU