31 Ianuarie 2018
2241 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, copiilor le este teamă să calce pragul cabinetelor de medicină dentară, mai ales dacă în trecut au avut experienţe dureroase sau neplăcute. Această situaţie poate avea influenţe negative asupra psihicului acestuia, ducând chiar la dezvoltarea unor fobii, a acceselor de anxietate şi - mai grav - chiar atacuri de panică.

Potrivit dr. Ali Efati, medic estetică facială şi dentară, una dintre cele mai bune soluţii pentru a scuti copilul de aceste neplăceri o reprezintă vizita în cabinetele dentare în care medicii sunt pregătiţi pentru a trata dantura unui copil.

„O vizită a copilului la medicul dentist care este sortită eşecului, de cele mai multe ori, devine pentru cel mic un motiv de spaimă faţă de cabinetul dentar şi faţă de medic în general. De altfel, de la cele mai fragede vârste, copiii ar trebui să aibă o atitudine prietenoasă şi să acorde un interes deosebit atât vizitelor la medicul stomatolog, cât şi grijii faţă de igiena orală”, a explicat medicul.

Mai mult decât atât, începând cu vârsta de cinci ani, când dinţii permanenţi încep să ia locul celor de lapte, copiii ar trebui să devină conştienţi de faptul că un periaj zilnic corespunzător şi folosirea aţei dentare îndepărtează placa bacteriană şi îi ţine departe de bâzâitul aparatelor din cabinetele stomatologice.

Totodată, pentru a preveni intervenţiile stomatologice şi durerile dentare, copiii trebuie să fie informaţi că placa bacteriană poate duce la apariţia cariilor şi a bolilor periodontale. Ca urmare, folosirea unei periuţe de dinţi care să cureţe locurile greu accesibile ale cavităţii bucale este obligatorie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU