27 Septembrie 2018
918 accesări
0 comentarii

Copiii de vârstă preşcolară se pot confrunta, destul de des, în colectivitate cu faringita streptococică. Dr. Iulia Ţincu, medic specialist pediatru a declarat că boala este de cauză bacteriană şi determină febra, modificarea stării generale, dar şi apariţia depozitelor de puroi la nivelul amigdalelor.

Aceasta a spus că faringita streptococică, streptococul în gât sau amigdalita afectează atât gâtul, cât şi amigdalele. Boala poate afecta, de asemenea, cutia vocală (laringele). Simptomele obişnuite includ febră, durere în gât (numită şi inflamaţie în gât) şi umflarea unor glande (numite ganglioni limfatici) de la nivelul gâtului. Faringita streptococică se transmite prin contact cu o persoană bolnavă, dar pentru a fi siguri că o persoană suferă de faringită streptococică, este necesară efectuarea unei analize numită exsudat faringian.

Tot în colectivităţile de copii, mulţi micuţi ajung acasă cu conjunctivită. Aceasta este recunoscută după felul în care se înroşeşte ochiul, asociază secreţii oculare purulente şi poate fi de etiologie virală sau bacteriană. Nu în ultimul rând, cei mici se pot confrunta cu virusul sincitial respirator, care produce infecţii la nivelul plămânilor, dar şi a căilor aeriene inferioare, simptomatologia fiind mai zgomotoasă, cu tuse frecventă însoţită de perioade de respiraţie dificilă. În majoritatea cazurilor, însă, nu există o boală gravă a sistemului imunitar, iar micuţii vor face faţă mult mai uşor agresivităţii infecţiilor acute pe măsură ce cresc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU