Multe femei însărcinate experimentează schimbări frecvente de dispoziţie, iar starea de spirit alternează între momentele de fericire şi cele de tristeţe neexplicată.
Schimbările bruşte de dispoziţie, anxietatea crescută, apatia şi letargia, dependenţa psihologică de partener, imaginea de sine scăzută, plânsul, aparent, fără nici o cauză, insomnia şi depresia, toate acestea se datorează modificărilor hormonale, schimbărilor şi transformărilor ce se produc în viaţa viitoarelor mămici. Specialiştii Spitalului privat Euromaterna vin cu sfaturi utile pentru încurajarea femeilor care se confruntă cu o astfel de problemă.
„Încercaţi să comunicaţi celor din jur sentimentele, preocupările şi îndoielile, fie partenerului dumneavoastră, familiei sau prietenilor, dar şi personalului medical care vă îngrijeşte, sau puteţi apela la ajutorul unui psiholog în cazul în care simptomele se agravează”, menţionează specialiştii.
Comunicarea este cea mai bună metodă ca partenerul de viaţă, precum şi apropiaţii să înţeleagă schimbările şi temerile viitoarelor mămici. În acest fel, comportamentul celor din jur va fi ajustat pentru ca femeia însărcinată să se simtă în siguranţă şi înţeleasă.