14 Septembrie 2015
1403 accesări
32 comentarii

Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienţii să înveţe cum să ocolească ceea ce le face rău şi ce regim de viaţă să adopte. Desigur, există şi intoleranţe la alimente sau alergii la divesre produse, pe care nu le putem depista decât cu ajutorul unor teste medicale specifice.

De la stări de oboseală, stări de vomă, greaţă, ameţeli şi până la dureri abdominale, migrene, erupţii cutanate, alergiile le dau de furcă celor care nu urmează un tratament adecvat sau nu cunosc tipul de alergeni pe acre nu îi tolerează. Nedescoperite la timp, aceste intoleranţe pot provoca unele boli cronice.

„Cele mai multe persoane trăiesc cu impresia că alergiile la mâncare şi intoleranţele reprezintă acelaşi lucru. Nu ar trebui să le confundăm, deoarece alergiile alimentare au reacţii imediate, iar intoleranţele au un răspuns imun întârziat.

Simptomele alergiilor pot apărea de la câteva minute, până la câteva ore de la ingestia alimentului. În cazul intoleranţelor, însă, mâncarea rămâne în intestin mai mult timp, nu se digeră corect şi creează balonări, inflamaţie cronică intestinală, dureri cronice abdominale şi, în unele cazuri, erupţii cutanate. Spre deosebire de alergii, primele semne ale intoleranţei apar abia după câteva zile sau chiar şi după câteva săptămâni sau luni de la ingestie”, a declarat dr. Ionica Ciortan, medic primar în medicina generală - pediatrie la clinica Iowemed din Constanţa.

Atenţie la gluten şi fructoză!

Cele mai grave tipuri de intoleranţe sunt intoleranţa la gluten şi intoleranţa la fructoză, însă este la fel de gravă şi cea la aditivi şi coloranţi alimentari, pentru care pacienţii trebuie să aibă o grijă deosebită, mai ales că ei sunt din ce în ce mai întâlniţi în alimentele procesate în prezent. Tratamentul constă în oprirea alimentaţiei care declanşează intoleranţa, dar şi un aport de enzime digestive naturale şi detoxifiante de colon.

„Diagnosticarea intoleranţelor şi a sindromului de malabsorbţie, maldigestie se poate efectua cu ajutorul testului Lactofan care măsoară hidrogenul expirat, analizându-se în acest fel tulburarea metabolică intestinală datorată suprainfecţiei bacteriene intestinale, generată de reziduurile alimentare nedigerate.

Procedura este non-invazivă, uşor de realizat şi aduce o informaţie foarte importantă medicului terapeut care poate să diagnosticheze afecţiunile de mai sus, împreună cu examenul clinic şi alte investigaţii ulterioare”, explică dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competenţă în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanţa.

După efectuarea testelor pacientul poate să efectueze şi testul de intoleranţă la 100 de alimente în felul acesta stabilindu-i-se şi o dietă de excludere pe o perioadă de 1, 3, 6 luni, asigurându-i-se vindecarea.

Taguri articol: clinica iowemed ionica ciortan alimente alergii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

32 comentarii

ieri, ora 08:51
Ixdfph
Fcfzja xvdosy

プレドニン 値段 - イソトレチノインの購入 アキュテイン 市販 おすすめ

duminica, 17 noiembrie
Nreamz
Uwvfzq pwfldb

プレドニン 市販 おすすめ - プレドニン 副作用 アジスロマイシン処方

14 noiembrie
Isiojz
Jyfmon fpcejr

buy cabergoline generic - buy cabgolin without prescription buy alesse for sale

10 noiembrie
Fgprhc
Qqtoug rbobpu

buy estradiol online cheap - buy femara 2.5 mg arimidex 1 mg for sale

8 noiembrie
Edbqqb
Dxtxlr hyzyfo

aygestin ca - purchase yasmin without prescription buy cheap generic yasmin

3 noiembrie
Wcgsqm
Uwlyem vcylpp

alendronate 35mg usa - fosamax 70mg price provera 10mg canada

2 noiembrie
Vktkst
Jznxsb omdlps

purchase progesterone generic - buy progesterone generic clomiphene online

29 octombrie
Ahrtgy
Fexzit iumnxq

buy xeloda 500mg online cheap - order danazol 100 mg for sale danocrine for sale

28 octombrie
Lkmiyk
Hxhjvs icoygl

buy bupropion 150mg without prescription - zyban 150 mg sale purchase shuddha guggulu for sale

23 octombrie
Ivyhwg
Uqyfmf bmvvwk

buy eurax cheap - order aczone gel aczone online order

1234
Articol publicat de Andreea Năstase