Cucumber on White
Dulce, picant, amar sau dulce-acrişor, toate aceste gusturi ar trebui să se regăsească în alimentaţia noastră de zi cu zi deoarece contribuie la detoxifierea şi menţinerea sănătăţii organismului. Vara este anotimpul perfect în care putem experimenta toate aceste gusturi în mod natural, oferite de fructe şi legume proaspete.
De exemplu, putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp, câtă vreme sunt naturale şi în cantităţi moderate. Alimentele dulci sunt recomandate în special când ne simţim devitalizaţi şi lipsiţi de energie. Pentru a vă potoli pofta de „ceva dulce”, pe timp de vară cel mai bine ar fi să mâncaţi pepene roşu. Acesta ajută la detoxifierea internă a organismului şi reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii, fiind compus în proporţie de 90 la sută din apă. Mai departe, gustul picant este considerat un stimulent digestiv şi acţionează ca un antibiotic natural al organismului. Alimentul cel mai des asociat cu acest gust este ardeiul iute, un stimulent şi un antiseptic ce conţine o mare cantitate de vitamina C şi beta-caroten. Cu toate acestea, nu ar trebui să consumăm cantităţi mari de ardei iute deoarece stomacul nostru va avea de suferit.
Mâncarea cu gust dulce-acrişor are proprietăţi energizante şi răcoritoare. Vişinele conţin vitamina C, iar în ciuda lipsei de zaharuri, potasiul din compoziţia acestor fructe contribuie la furnizarea unei cantităţi de energie optime organismului, dar şi la arderea caloriilor.
În final, gustul amar are un puternic efect detoxifiant şi poate fi regăsit în plantele medicinale şi în unele legume. Castravetele conţine cantităţi mari de vitamina B şi alte minerale, are proprietăţi diuretice, ajută organismul să elimine toxinele şi menţine ţesuturile şi pielea sănătoase. Un alt aliment cu gust amar este ciocolata neagră, care reduce tensiunea arteriala şi riscul diabetului, afecţiuni responsabile de atacurile de cord şi atacurile cerebrale.