woman

woman
08 Februarie 2012
856 accesări
0 comentarii

Dacă până la 40 de ani puteai mânca şi bea fără probleme, pierzând uşor eventualele kilograme în plus, după această vârstă, rata metabolică scade, ceea ce face necesare măsuri speciale pentru menţinerea siluetei. Cotidianul britanic citează din cartea "Fight Fat Over 40", a doctorului Pamela Peeke, care oferă câteva sfaturi pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase după 40 de ani, când doar renunţarea la zahărul din ceai nu mai are rezultat. Un nou stil de viaţă Dacă la 20 de ani aveai nevoie de 2.000 de calorii pe zi, la 45 de ani ai putea avea nevoie de 1.700 de calorii pe zi. Iar dacă menţii acelaşi aport de calorii, te poţi îngrăşa cu 450 de grame la 12 zile, adică circa 13 kilograme pe an. Exerciţiile fizice şi atenţia acordată alimentaţiei pot minimaliza acest efect, fără însă a-l anula complet. Nu lăsa grăsimea să se depună Mesele târzii sunt cei mai mari vinovaţi pentru depunerile de grăsime cauzate de stres. După ora 15,00, nivelul de cortizol, hormonul stresului, scade brusc, lăsând calea liberă mâncatului iraţional. Dacă urmează o zi stresantă, pregăteşte-ţi un plan alimentar sănătos şi care să-ţi dea energie în ziua respectivă şi găseşte în paralel alte soluţii pentru reducerea stresului. Mai multe exerciţii fizice La peste 40 de ani, ar trebui să faci exerciţii aerobice timp de cel puţin 45 de minute, de cinci-şase ori pe săptămână, şi exerciţii de forţă, timp de 30 de minute, de două ori pe săptămână. Chiar dacă nu dispui de timp pentru exerciţii în fiecare dimineaţă, poţi să le faci pe parcursul zilei: o plimbare în ritm alert, mersul pe bicicletă, înotul, ridicarea unor greutăţi uşoare sunt la fel de benefice ca exerciţiile la sală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florica ZDRU