Epilarea definitivă a devenit o competiţie serioasă pentru metodele tradiţionale precum lama de ras, ceara sau epilatorul electric, la ora actuală reprezentând peste 20% din întreaga piaţă.
Este vremea vacanţei, a băilor de soare şi a bikinilor. Prima grijă este, pe lângă un trup frumos modelat, să scăpăm de părul nedorit. Dacă v-aţi săturat de metodele de epilare clasice, dureroase şi cu efecte de scurtă durată, e timpul să încercaţi epilarea definitivă. Procedura este rapidă şi foarte sigură, se pot epila toate zonele corpului, tratamentul nu este dureros, iar până la 20 de procente din părul de pe zona tratată dispare treptat după fiecare şedinţă. Aparatura modernă, de ultimă generaţie, permite tratamentul inclusiv în timpul verii, fără să se interzică expunerea la soare. Cele mai utilizate metode sunt epilarea cu laser şi epilarea cu lumină intens pulsată.
„Fotoepilarea poate fi realizată cu două tipuri de aparate: laser şi IPL (lumină intens pulsată). Diferenţa dintre cele două este că la laser firul de păr poate avea între 2 şi 4 mm, pe când la IPL este indicat să fie foarte mic”, ne-a explicat Nicoleta Suciu, asistent medical şi specialist în remodelare corporală la Centrul de Înfrumuseţare Cellulem Block Belleza Constanţa. Împreună cu specialiştii puteţi alege tehnologia care vi se potriveşte, cu laser sau cu IPL, dar şi câte şedinţe sunt necesare. Înainte de începerea tratamentului de epilare definitivă, se efectuează un test gratuit de sensibilitate pentru mai multă siguranţă.
Rezultate vizibile, în timp „Metodele folosite sunt IPL (Lumină Intens Pulsată) şi Laser (aceasta se poate efectua pe pielea bronzată fără pauză de soare). Lumina emisă de dispozitiv este absorbită de melanină (pigmentul firului de păr), este transformată în căldură şi condusă până la rădăcină, unde distruge celulele germinative. Tratamentul de epilare definitivă este eficient doar atunci când firul de păr se află în faza activă de creştere. După efectuarea şedinţei, aproximativ 15 - 20 la sută din părul de pe zona tratată va cădea treptat după 1 - 3 săptămâni. Cu cât părul este mai închis la culoare (conţine mai multă mela-nină) şi mai gros, cu atât este eliminat mai repe-de”, mai explică reprezentantul Cellulem Block. Părul fin şi mai deschis la culoare se elimină mai greu şi este necesar un număr mai mare de şedinţe. Tratamentul nu are rezultate pentru părul alb sau blond, deoarece este lipsit de pigment.
Tratament comod şi nedureros O şedinţă durează de la câteva minute, în cazul zonelor mici, cum ar fi buza superioară sau bărbia, până la o oră şi jumătate. Numărul de şedinţe depinde de mai mulţi factori precum fototipul pielii, de culoarea şi caracteristicile firului de păr (grosimea), zona tratată, vârsta şi sexul, metabolismul hormonal. Perioada între două şedinţe este de şase până la opt săptămâni, în funcţie de zona tratată. Tratamentul nu este dureros, se simte doar o pişcătură suportabilă şi o uşoară senzaţie de căldură. Vă puteţi întoarce imediat la activitatea obişnuită.
„Putem numi această procedură progresiv definitivă. Firele de păr tratate cu succes în faza activă nu vor mai creşte niciodată, dar pe zona tratată vor mai apărea fire de păr produse de alţi foliculi. Nu se obţine o curăţare a zonei de sută la sută. Părul apărut după tratament este fin, depigmentat, cu aspect de puf. Se recomandă efectuarea unei şedinţe de întreţinere o dată sau de două ori pe an”, adaugă Nicoleta Suciu.