19 Octombrie 2015
1494 accesări
0 comentarii

Furnizori de energie pentru organism, lipidele sunt substanţe ce au rol energetic şi asigură integritatea membranelor celulare şi trebuie să reprezinte maximum 35% din energia totală, susţin medicii.

Pentru aceasta, este recomandată cea mai mare varietate alimentară: produsele din carne de pasăre şi unele specii de peşte, uleiul de floarea - soarelui, de cocos, de măsline sau de avocado, seminţe de in, produsele lactate, dar şi dulciuri.

„Toate aceste alimente au rol energetic şi metabolic şi participă la formarea unor substanţe indispensabile organismului. Atenţie însă! Excesul de lipide produce obezitate. Alimentaţia sănătoasă nu trebuie să conţină un aport de lipide mai mare de 30% din aportul energetic total zilnic.

Se pare că peştele consumat de două ori pe săptămână are rolul de a reduce mortalitatea de cauză coronariană, iar consumul de alimente bogate în acizi graşi polinesaturaţi reduce riscul de mortalitate cardiovasculară la cei care au avut deja un eveniment cardiovascular.

Mărimea porţiilor trebuie să fie moderată pentru a evita creşterea în greutate”, spune dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanţa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii