femeiesandvisshutterst-1343595211

femeiesandvisshutterst-1343595211
30 Iulie 2012
916 accesări
0 comentarii
Zilele de caniculă reprezintă cea mai propice perioadă pentru dezvoltarea toxiinfecţiilor alimentare. Şi asta deoarece temperaturile foarte ridicate favorizează multiplicarea germenilor şi infecţiile. Mâncarea nu este depozitată corespunzător, este lăsată să stea în căldură şi se alterează mult mai rapid decât în altă perioadă a anului. Cu toate acestea, unele alimente se contaminează mai uşor, aflăm de la dr. Loti Popescu, de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa. „Toxiinfecţiile alimentare sunt cauzate de diferite specii bacteriene, precum Salmonella, Shigella, Clostridium, stafilococ sau enterococ. Alimentele cel mai frecvent contaminate cu astfel de bacterii sunt carnea şi produsele din carne, conservele, peştele, laptele şi produsele lactate precum frişca, smântâna, brânza sau iaurtul, dar şi ouăle, mai ales cele de raţă şi cele depozitate incorect”, informează dr. Loti Popescu. Totodată, mai pot fi afectate şi preparatele culinare din alimente contaminate, cum ar fi prăjiturile, îngheţata, crema, maioneza sau piureurile.
Taguri articol: familie toxinfecţii alimentare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI