Foarte multe persoane, în mod special vârstnici, se plâng de dureri articulare, motiv pentru care specialiștii le recomandă efectuarea unor exerciții fizice pentru recuperare și, desigur, fizioterapie. Spre exemplu, a declarat dr. Laura Bădrăgan, persoanele mai tinere sunt mai predispuse la dureri la nivelul gâtului și al umerilor, ca urmare a faptului că petrec prea multe ore la calculator.
Dintre cei mai vârstnici, majoritatea suferă de dureri lombare. În ceea ce-i privește pe aceștia, în cazul lor, femeile sunt mai afectate de dureri articulare decât bărbații, o bună parte dintre acestea acuzând probleme cu genunchii.
Totodată, pe lângă faptul că lipsa de exercițiu sporește durerile și înțepeneala, sedentarismul duce la atrofierea mușchilor. Acest aspect, la rândul său, poate conduce la creșterea în greutate, ceea ce afectează și mai mult articulațiile deja dureroase. Tocmai de aceea, prevenirea, tratamentul început de timpuriu și urmărirea în continuare de către un specialist pot fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor.
Desigur, se poate apela și la analgezice, doar că acestea sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp. Foarte important, persoanele care suferă de dureri persistente trebuie să discute, obligatoriu, opțiunile de tratament cu un medic, fizioterapeut sau alt specialist în domeniul sănătății și să nu se trateze după ureche.