26 August 2017
3441 accesări
0 comentarii

Specialiştii susţin că în ultima perioadă s-au accentuat aritmiile şi palpitaţiile la pacienţii pe care îi tratează. Aceste aritmii cardiace se caracterizează prin modificări ale ritmului normal al inimii şi cuprind orice anomalie sau perturbaţie în succesiunea normală de activare a miocardului.

De obicei, această afecţiune nu este periculoasă şi ce mai mulţi oameni au ocazional bătăi neregulate ale inimii. Trebuie precizat că un ritm cardiac accelerat, când inima bate mai repede decât normal, se numeşte tahicardie (peste 100 de bătăi/minut). De obicei tahicardia este însoţită şi de simptome ca dureri în piept, palpitaţii, dureri de cap, ameţeli. Când inima bate într-un ritm încetinit se numeşte bradicardie (mai puţin de 60 de bătăi/minut). Bradicardia este deseori însoţită şi de scăderea tensiunii arteriale, iar aceasta poate provoca simptome precum oboseala, dispnee (respiraţie dificilă), ameţeli sau stări de leşin.

„Multă lume începe să le simtă. Aceste palpitaţii devin simptomatice, iar pacienţii prezintă scăderi ale valorilor de tensiune. Cu toate acestea, ar trebui să ne îngrijorăm doar atunci când tensiunea ajunge sub 100 pe coloana de Mercur, dar nu la pacienţii tineri, care au de multe ori această tensiune. Când au palpitaţii, oamenii îşi simt bătăile inimii, ori în mod normal, nu ar trebui să ne simţim bătăile cardiace. Practic, ei au senzaţia că le bate inima în gât”, a declarat pentru „Cuget Liber”, dr. Sirma Tomoş, medic specialist cardiolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU