fructe

fructe
27 Februarie 2012
1303 accesări
0 comentarii
Problemele digestive cronice, alergiile, oboseala cronică, durerile de cap frecvente, durerile muscu-lare, sensibilitatea la diverse substanţe chimice, somnolenţa, inflamaţiile sunt doar câteva din afecţiunile care pot fi cauzate de scăderea capacităţii organismului de a se detoxifica. Când prea multe toxine traversează bariera diges-tivă, corpul trebuie să lucreze suplimentar pentru a le neutraliza şi elimina. Atunci când capacitatea organismului de a le neu-traliza începe să slăbească, are loc compromiterea funcţională a ficatului, cu consecinţe nefaste pentru homeostazia organismului. Cea mai cunoscută metodă tradiţională de detoxifiere este postul. Foarte mulţi oameni declară că se simt mult mai revitalizaţi după post, fapt datorat atât îm-bunătăţirii organismului de a se detoxifica, cât şi con-sumului unor alimente potrivite. Dacă ficatul nu este apt pentru neutralizarea şi eliminarea substanţelor toxice, pot să apară fenomene de intoxicare. De aceea, în regimurile de detoxifiere, trebuie urmată o dietă bogată în nutrimente esenţiale necesare creşterii capacităţii organismului de a se detoxifica. Dacă veţi face cel puţin o cură de detoxifiere pe an, vă puteţi îmbunătăţi considerabil nivelul energetic şi buna funcţionare a organismului. Principalele nutrimente care cresc capacitatea de detoxifiere a ficatului sunt vitaminele A, C şi E, zincul şi seleniul, antocianidele, glutationul, coenzima Q10 şi acidul lipoic. Aceşti antioxi-danţi puternici pot fi aduşi în alimentaţie prin consumul de fructe şi legume proaspete, peşte, fructe de mare, uleiuri, nuci şi seminţe. Dr. George-Mihail CLEIANU Tel. 0723.385.346, 0758.630.295
Taguri articol: important

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Dr. George-Mihail CLEIANU