12 Martie 2025
19 accesări
0 comentarii

Pe măsură ce îmbătrâniți, metabolismul vostru și compoziția corpului suferă mai multe schimbări. Aceste modificări vor afecta apetitul și se vor hrăni altfel. De exemplu, mulți oameni în vârstă experimentează o scădere a simțului lor de gust și miros, ceea ce poate duce la o dorință redusă de a mânca. Cu toate acestea, alți factori îi pot determina să consume mâncare în momente neobișnuite ale zilei sau în cantități mai mari. Principalele modificări fiziologice asociate cu îmbătrânirea care afectează obiceiurile alimentare includ: metabolismul mai lent. Medicii susțin că, pe măsură ce îmbătrâniți, metabolismul tinde să încetinească din cauza scăderii masei musculare și a modificărilor hormonale care afectează cheltuielile energetice. În plus, adulții în vârstă au adesea un nivel redus de activitate fizică, ceea ce contribuie în continuare la un metabolism mai lent.

Cu un metabolism mai lent, ei se pot simți mai înfometați în momentele în care în mod normal nu ar trebui. Acest lucru îi poate determina să mănânce mai mult, mai ales în timpul meselor principale. În același timp, stomacul își poate pierde o parte din capacitatea sa de a se extinde și de a se contracta, ceea ce poate provoca senzație de plinătate mai devreme. În plus, modificările nivelurilor hormonale pot fi de vină. De exemplu, hormonii legați de foame și sațietate pot fi afectați de îmbătrânire. Ulterior, acest lucru ar putea contribui la creșterea poftei de mâncare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU