20 Iunie 2018
794 accesări
0 comentarii

Este clar că, atunci când avem copii într-o familie, trebuie să ne gândim că, în procesul de creștere, ei au nevoie de o alimentație diversificată și echilibrată din punct de vedere nutritiv.

Înainte de toate, trebuie ținut cont de faptul că, pe cât posibil, alimentația copiilor trebuie să aibă la bază alimente integrale, care să nu fi fost prelucrate industrial. În primul rând, însă, hrăniți-vă copilul cu fructe, pentru că acestea, consumate în forma lor inițială sau sub formă de suc, sunt foarte bune pentru cei mici. Totuși, fructele nu trebuie incluse în alimentație înainte de împlinirea vârstei de cinci luni.

Spre exemplu, kiwi sunt pline de fibre, vitamina C și antioxidanți, deci le puteți da cu încredere copilașilor. Apoi, dintre toate fructele, coacăzele negre conțin cea mai multă vitamina C, dar și potasiu, fier și fibre. Acestea pot fi consumate după ce au fost opărite și pasate.

Și ananasul conține din abundență vitamina C și enzime, la fel ca și portocalele.

Cu toate acestea, ele se introduc treptat în alimentație, sub formă de piure și numai amestecat cu alte piureuri și se pot servi de la șase-șapte luni.

La rândul lor, merele conțin fibre, fructoză și vitamine.

Piersicile și nectarinele sunt bogate în vitamina C, dar nu uitați că o cantitate prea mare poate avea efect laxativ. Totodată, strugurii sunt bogați în antioxidanți, vitamina C și fibre. Fără sâmburi, tăiați în două, pot fi serviți copiilor de la vârsta de 12 luni.

Foarte indicate în meniul copiilor sunt bananele, care conțin potasiu, cantități importante de vitamina A, B, C și fibre.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU