spanac-1332950751

spanac-1332950751
30 Martie 2012
771 accesări
0 comentarii
O singură ceaşcă cu spanac oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, dar şi 14 la sută din necesarul de vitamina C, pentru a avea o stare optimă de sănătate. Persoanele care consumă frecvent spanac pot acumula fier, calciu, acid folic, vitamina K şi fibre. Mai mult, spanacul ajută la digestie, previne constipaţia, eliberează zahărul din sânge şi oferă o senzaţie de saţietate. Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul şi seleniul din spanac protejează sistemul osos şi luptă împotriva apariţiei osteoporozei, aterosclerozei şi hipertensiunii arteriale. Spanacul mai conţine cantităţi mari de vitamina A care ajută la păstrarea sănătăţii pielii, la menţinerea umidităţii acesteia şi este eficient în prevenirea psoriazisului, acneei şi chiar a ridurilor. Totodată, spanacul îmbunătăţeşte şi vederea, deoarece conţine antioxidanţi ce protejează ochii de apariţia cataractei. În plus, abundenţa de vitamina K din spanac contribuie foarte mult la formarea unui sistem nervos sănătos.  

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI