04 Februarie 2022
551 accesări
0 comentarii

Cheagurile de sânge în timpul menstruației sunt normale în cazul majorității femeilor. Cu toate acestea, dacă sunt asociate cu alte simptome, ele pot indica prezența unei nereguli. Pentru a înțelege ce reprezintă aceste cheaguri de sânge pe care le eliminaţi ocazional în timpul menstruației, este important să rețineţi că pereții uterului se schimbă treptat în vederea pregătirii corpului pentru o posibilă sarcină. Aceștia se îngroașă și dezvoltă țesuturi noi menite să sprijine fătul. În absența sarcinii, acele straturi adiționale formate de-a lungul mucoasei uterine sunt eliminate treptat, provocând menstruația în sine.

În general, dacă există o anumită leziune, sângele se încheagă, iar acesta este un mecanism de apărare pe care organismul îl activează pentru a preveni pierderea unei cantități mari de sânge. Cu toate acestea, în timpul menstruației, sângele trebuie să curgă mult mai ușor, pentru a putea fi eliminat. Tocmai de aceea, uterul produce un „anticoagulant”, susţin specialiştii doc.ro.

Aşa că, dacă aveţi un flux menstrual abundent, acel anticoagulant natural nu mai face față, drept pentru care se formează cheagurile de sânge. În general, dimensiunea acestor cheaguri de sânge variază între 5 mm și 5 cm și sunt mai comune în rândul femeilor cu menstruații abundente. De precizat că este foarte important să vă monitorizaţi nivelul de fier din corp și să consumaţi anumite suplimente, dacă medicul dumneavoastră consideră că acestea sunt necesare. De asemenea, dacă aveţi dureri puternice, este indicat să mergeţi la medic, pentru că este posibil să suferiţi de o boală inflamatorie pelvină, care este asociată cu dureri abdominale acute și cu prezența cheagurilor de sânge în timpul menstruației.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU