Sursa foto Psy Post

Sursa foto Psy Post
17 August 2021
309 accesări
0 comentarii

Magneziul este foarte important pentru organism. Toți medicii spun acest lucru. În caz că nu știați, acesta este al doilea cel mai important mineral, fiind implicat în sute de reacții la nivelul întregului corp. De asemenea, acesta este asociat cu prevenirea sau reducerea simptomelor provocate de anumite tulburări psihice. De aceea, deficitul de magneziu este o problemă de sănătate care necesită o atenție deosebită.

În primul rând, magneziul îndeplinește o multitudine de funcții la nivelul întregului organism și este responsabil pentru menținerea sănătății psihice. Astfel, acesta este implicat în: metabolizarea glucozei și a carbohidraților, îmbunătățirea digestiei, creșterea densității minerale osoase, îmbunătățirea funcției respiratorii, dar și contracararea oboselii și a stării de extenuare. În același timp, contribuie la creșterea rezistenței fizice, reducerea simptomelor provocate de anumite tulburări psihice precum depresia și ajută la combaterea inflamațiilor și prevenirea migrenelor.
Care sunt semnele care ar trebui să vă alarmeze? Înainte de toate, deficitul de magneziu se manifestă prin stări de anxietate, confuzie,
delir, amețeli, pierderi de memorie, crampe musculare, convulsii, migrene, degete și picioare reci (sindromul Raynaud), decolorarea pielii și sensibilitate scăzută la nivelul membrelor, depresie, probleme cardiace etc. Pentru a preveni dezechilibrele, se recomandă introducerea în alimentație a migdalelor, arahidelor, nucilor. Pe lângă acestea, foarte eficiente sunt spanacul, broccoli, ciupercile, ovăzul, grâul, fasolea, cartofii, orezul, carnea de vită, bananele.
Desigur, medicul mai poate recomanda diverse produse pe bază de magneziu, în măsura în care nevoile pacientului indică necesitatea administrării lor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU