10 Martie 2017
2653 accesări
40 comentarii

Morcovul ascunde peste 100 de substanţe terapeutice, conţine puţine calorii şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Morcovii sunt printre puţinele legume folosite cu succes la prepararea unor deserturi savuroase. Mai trebuie spus că, pe lângă gustul dulce şi aromat pe care îl dau deserturilor, morcovii sunt şi un izvor de sănătate, graţie conţinutului nutriţional ridicat: vitamina A, vitamina C şi K, fibre, potasiu.

Printre beneficiile consumului regulat de morcovi se numără: îmbunătăţirea vederii; scăderea nivelului de colesterol rău, detoxifierea ficatului, prevenirea unor boli de inimă, curăţarea danturii, menţinerea aspectului frumos şi sănătos al pielii.

Ingrediente

3/4 cană de morcov crud dat prin răzătoare

1 cană de fulgi de ovăz

1/2 cană de stafidesau dude

6 curmale sau 6 prune uscate

1 linguriţă esenţă naturală de vanilie sau păstaie de vanilie

1/4 cană de apă plată

1 linguriţă pulbere de scorţişoară

un vârf de linguriţă de nucşoară rasă

Mod de preparare

Fulgii de ovăz se pun în blender şi se amestecă foarte bine, până când se transformă în pulbere (făină). În făina din fulgi de ovăz se adaugă stafidele sau dudele uscate, care se mărunţesc bine. Ȋn continuare, se adaugă morcovul dat prin răzătoare, vanilia şi scorţişoara. Se amestecă din nou, după care se adaugă curmalele sau prunele. Din amestecul obţinut se formează biluţe cât o nucă. Opţional, bomboanele din morcov pot fi date prin nucă de cocos. Înainte de a fi consumate, se lasă la frigider pentru două ore.

Sfaturi utile

Este bine ca fructele uscate să fie hidratate în apă călduţă timp de câteva minute. Se obţine astfel un fruct mai plin, suculent, care va avea un gust mai aromat şi care va fi şi mai uşor de mărunţit. Pentru a nu se lipi compoziţia de mâini când faceţi biluţele din morcov, aveţi grijă să vă umeziţi constant palmele cu apă.

Taguri articol: reţete de prăjituri morcov detoxifiere beneficii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii