21 Septembrie 2018
912 accesări
0 comentarii

Displazia de şold a sugarului este o anomalie care apare cu o frecvenţă de unu la o mie de naşteri şi poate fi evidenţiată încă de la naştere sau poate apărea ulterior. Din păcate, netratată, displazia de şold a sugarului se poate solda cu durere, tulburări ale mersului, inegalitate a membrelor în perioada de copil sau adult.

Potrivit specialiştilor clinicii „Iowemed”, printre factorii de risc pentru displazia de şold, se numără poziţiile vicioase intrauterine, oligohidramniosul (prin limitarea mişcărilor fetale, poziţii vicioase ale membrelor inferioare), dar şi poziţiile vicioase după naştere (obiceiul de a înfăşa nou-născutul, cu membrele pelvine în extensie).

Pentru a veni în ajutorul copilaşilor care se confruntă cu această problemă, dr. Lucian Marina, medic specialist Ortopedie şi Traumatologie, va oferi consultaţii la clinică, de două ori pe lună.

Medicii spun că depistarea afecţiunii se realizează prin ecografia de şold, o investigaţie nedureroasă, neinvazivă şi neiradiantă, motiv pentru care poate fi repetată de câte ori este nevoie, fără a pune în pericol sănătatea micuţului.

De precizat că ecografia de şold se va efectua, de preferat, la vârsta de 4-6 săptămâni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU