24 Mai 2018
540 accesări
0 comentarii

Copilul dumneavoastră acuză dureri de stomac? Îl vedeţi, deseori, că se ghemuieşte şi este nervos? Atunci este posibil să îl doară stomacul. De obicei, a precizat dr. Aida Niţu, medic pediatru, aceste manifestări nu ridică probleme mari dar, uneori, ele pot fi indiciul unei infecţii, al unei intoxicaţii alimentare grave sau al unei afecţiuni gastrointestinale.

Deci, mămici, tătici, nu ignoraţi simptomele celor mici. În majoritatea cazurilor, a precizat medicul, durerea abdominală apare în momentul în care copilul prezintă constipaţie sau diaree. În cazul constipaţiei, durerea este, de regulă, mai accentuată după mese şi poate apărea în perioada de tranziţie de la scutece la oliţă.

După vârsta de un an, cea mai frecventă cauză a apariţiei durerilor abdominale o reprezintă debutul unei boli, precum gripa, răceala sau afecţiuni gastrointestinale fiind însoţite, în general, de febră. Nu vă speriaţi, pentru că la copii, aproape orice infecţie este însoţită şi de vărsături. Totuşi, dacă micuţul este agitat, are dureri mari şi vomită, trebuie consultat neapărat de medicul pediatru.

„Durerile abdominale cronice apar la copiii mai mari şi sunt asociate cu scăderea apetitului. Aceste dureri sunt de două tipuri şi pot fi determinate de paraziţi intestinali, cel mai frecvent de oxiuri şi ascarizi şi se asociază cu scăderea apetitului pentru mâncare şi creşterea apetitului pentru dulciuri şi lapte. Alte cauze ale acestor dureri pot fi microlitiaza renală accentuată de consumul de băuturi acidulate, colita cronică, apărută, în special, după enterocolite prost tratate, gastrită cronică, colecistita cronică sau apendicită”, a explicat medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU