14 Aprilie 2016
2398 accesări
0 comentarii

Durerile abdominale pot ascunde multe probleme de sănătate. Specialiştii recomandă verificarea stării de sănătate la anumite perioade de timp, pentru a preveni afecţiunile şi pentru a le depista în stare incipientă.


Medstar General Hospital vine cu o ofertă de nerefuzat în care acordă consultaţii de medicină internă şi nefrologie, dar şi consiliere pacienţilor, gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie. De asemenea, tot gratuit, pacienţii pot beneficia de ecografii abdominale.

Situaţii în care este indicată ecografia


Ecografia abdominală este indicată la orice pacient cu o durere localizată sau difuză, în măririle de volum ale abdo-menului, traumatisme abdominale etc. Această metodă de investigaţie este recomandată în următoarele situaţii: „Diagnosticul litiazei biliare sau a inflamaţiei colecistului; determinarea gradului de afectare posttraumatică a ficatului, splinei, rinichilor; afecţiuni ale pancreasului - pancreatită, tumori; determinarea gradului de încărcare grasă a ficatului; diagnosticul formaţiunilor tumorale, al inflamaţiei renale; afecţiuni ale vezicii biliare; diagnosticul splenomegaliei - splina mare, sau al formaţiunilor splenice; prezenţa de lichid în cavitatea abdominală; ghidajul în timpul unei biopsii sau paracenteze; detectarea, măsurarea şi monitorizarea anevrismului - dilatării - aortei”, potrivit specialiştilor Medstar General Hospital.

Pregătirea pacienţilor înainte de investigaţie


Se recomandă ca pacienţii să nu mănânce, cu cel puţin 6 ore înainte de consult. Aceştia trebuie să consume lichide necarbogazoase, aproximativ 1 - 1.5 litri şi nu trebuie să urineze, decât după examinare, în cazul ecografiei de pelvis. În privinţa pacienţilor diabetici se recomandă o dietă lichidă. Pentru investigarea vezicii biliare este necesară tot o dietă totală, pentru o diagnosticare exactă.
La examinarea pelvisului, pacientul trebuie să consume 5 - 6 pahare de lichide, cu aproximativ o oră înainte de examinare, astfel încât vezica urinară să fie plină. Astfel, vizualizarea uterului şi a ovarelor este corectă, iar eventualele chisturi de dimensiuni mici, sau o sarcină mică sunt mai uşor de depistat.

Contraindicaţiile ecografiei


Examenul ecografic nu are contraindicaţii şi este recomandabil să se facă de cel puţin o dată sau de două ori pe an. Ecografia are un caracter neinvaziv, datorită faptului că emite ultrasunete şi, spre deosebire de radiografie, sau examinarea prin computer tomograf, care emit raze X, ultrasunetele nu au restricţii în folosire.


„Cu o experienţă de peste 10 ani în domeniu,Medstar General Hospital vă oferă oportunitatea evaluării sănătăţii dumneavoastră de către medicii specialişti şi întreaga echipă medicală.Pentru a afla mai multe informaţii referitoare la tarife promoţionale şi programări, vă rugăm să apelaţi numerele de telefon 0241. 638.251, 0722.574.250”, adaugă specialiştii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii