fasoleverde-1333985865
Fragii, murele, zmeura, seminţele de coacăze negre şi afine nu sunt doar gustoase, dar şi foarte sănătoase. Potrivit specialiştilor în nutriţie, consumul de astfel de fructe duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la persoanele de sex masculin. Bărbaţii care mănâncă fructe şi alimente bogate în flavonoide, antioxidanţi prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson, arată un studiu recent. Cei care mănâncă legume cu păstăi cel puţin o dată pe săptămână riscă cu 24% mai puţin să facă această boală.
Dr. Xiang Gao de la Harvard School of Public Health, autor principal al studiului, le recomandă bărbaţilor să includă fructe în regimul lor alimentar: „Date fiind potenţialele efecte ale acestor mici fructe şi ale legumelor cu păstăi asupra sănătăţii, printre care reducerea riscului de hipertensiune, cum arată alte studii, ar fi bine ca astfel de fructe să fie incluse în alimentaţie”, spune medicul.