12 Octombrie 2018
623 accesări
0 comentarii

Fiecare dintre dumneavoastră a făcut febră şi, de cele mai multe ori, situaţia s-a datorat unei răceli. Totuşi, trebuie să ştiţi că aceasta se poate instala şi când ea indică existenţa unor boli. În primul rând, febra poate anunţa prezenţa leucemiei.

Potrivit dr. Corina Gachi, medic de familie, această afecţiune poate fi semnalată şi de oboseala accentuată, chiar şi fără depunerea unui efort semnificativ, infecţii ale organismului care nu cedează, însoţite de episoade de febră şi transpiraţii nocturne. De asemenea, pe piele pot apărea pete mici şi vineţii, mai ales în zona membrelor inferioare, dar şi pe piept şi pe braţe.

„În cazul în care nu ştiaţi, febra poate apărea şi din cauza stresului. Astfel, ritmul alert în care trăim zi de zi, exigenţele tot mai mari, atât pe plan personal, cât şi profesional, pot constitui o sursă permanentă de stres. Spre exemplu, stresul cronic poate afecta producţia de serotonină, hormon responsabil pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Din această cauză, pot apărea stări de anxietate, oboseală, lipsă de concentrare, dar şi o creştere a temperaturii corpului, condiţie medicală cunoscuta drept febra psihogenă”, a explicat medicul.

Totodată, nu trebuie omise nici bolile care afectează plămânii, cum ar fi pneumonia şi virozele, care se manifestă prin febra crescută. În acelaşi timp, şi blocarea bruscă a unei artere pulmonare cu un cheag de sânge, boală cunoscută drept embolie pulmonară, are drept simptom febra, alături de respiraţia greoaie, transpiraţiile abundente şi durerea în piept.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU