13 Aprilie 2020
476 accesări
0 comentarii

Fibromialgia este o boală cronică ce se caracterizează prin dureri ale mușchilor şi ale țesutului moale. Pacienții experimentează dureri şi rigiditate în mușchi. Chiar dacă fibromialgia nu cauzează deteriorarea articulațiilor sau ale organelor, durerile constante şi oboseala pot avea un efect semnificativ asupra vieții de zi cu zi, informează medlife.ro.

Semnul distinctiv al fibromialgiei este constituit de durerile musculare care se extind pe tot corpul. De obicei acestea sunt însoțite de oboseală, probleme cu somnul, anxietatea sau depresie, puncte sensibile specifice.

Unul dintre aspectele unice ale fibromialgiei este prezența punctelor sensibile în locații specifice ale corpului. Atunci când aceste puncte sunt apăsate, persoanele afectate simt durere, în timp ce persoanele sănătoase simt doar presiune. Durerea cauzată de fibromialgie poate fi intensă. Deoarece, în mod normal, niciun test de laborator nu poate confirma un diagnostic de fibromialgie, unii pacienți au trăit cu impresia că durerea este „doar în capul lor”. Dar comunitatea medicală acceptă acum că durerea fibromialgiei este reală, cercetările sugerând că este cauzată de o eroare a modului în care organismul percepe durerea.

Femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani au cel mai mare risc de a dezvolta fibromialgie. Medicii nu sunt siguri de ce, dar femeile au de 10 ori mai multe șanse de a dezvolta această afecțiune.

După durere, cel mai frecvent şi debilitant simptom al fibromialgiei este oboseala. Aceasta nu este oboseala clasică după o zi plină, ci un sentiment constant de epuizare. Persoanele cu fibromialgie se pot simți obosite dimineața, chiar şi după multe ore petrecute în pat. Oboseala se poate agrava şi împiedică persoana afectată să își continue treburile zilnice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii