Sursa foto: Gustarte

Sursa foto: Gustarte
12 Martie 2020
3558 accesări
0 comentarii

Mâncați fistic! Nu o spunem noi, ci specialiștii, care susțin că beneficiile fisticului sunt incontestabile, motiv pentru care ar trebui să fie introdus în alimentația noastră zilnică. Mai mult decât atât, de/a lungul timpului, cercetările au arătat că fisticul scade colesterolul rău din organism, protejează inima și îmbunătățește vederea.

Totodată, acesta este indicat și în curele de slăbire, întrucât conține foarte puține calorii. În plus, dacă mâncați fisticul direct din cochilie, aveți tendința să consumați mai puțin, pentru că acțiunea de decojire încetinește consumul, iar cojile rămase servesc drept un reper vizual pentru cantitatea pe care ați consumat-o.

Nu trebuie uitat nici că fisticul conține mult potasiu, care reduce nivelul hormonului stresului (cortizolul) și ajută la reglarea nivelului colesterolului, reduce considerabil riscul de cancer etc. Pe lângă toate acestea, datorită conținutului ridicat de vitamina E, fisticul combate inflamațiile, protejează vasele de sânge și reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace.Mâncați fistic! Nu o spunem noi, ci specialiștii, care susțin că beneficiile fisticului sunt incontestabile, motiv pentru care ar trebui să fie introdus în alimentația noastră zilnică. Mai mult decât atât, de/a lungul timpului, cercetările au arătat că fisticul scade colesterolul rău din organism, protejează inima și îmbunătățește vederea.

Totodată, acesta este indicat și în curele de slăbire, întrucât conține foarte puține calorii. În plus, dacă mâncați fisticul direct din cochilie, aveți tendința să consumați mai puțin, pentru că acțiunea de decojire încetinește consumul, iar cojile rămase servesc drept un reper vizual pentru cantitatea pe care ați consumat-o.

Nu trebuie uitat nici că fisticul conține mult potasiu, care reduce nivelul hormonului stresului (cortizolul) și ajută la reglarea nivelului colesterolului, reduce considerabil riscul de cancer etc. Pe lângă toate acestea, datorită conținutului ridicat de vitamina E, fisticul combate inflamațiile, protejează vasele de sânge și reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU