Foarte mulți părinți au tendința de a-și lăsa micuții prea mult timp în fața televizoarelor, ceea ce este total contraindicat. În ultimii ani, au existat chiar o mulțime de discuții în ceea ce privește expunerea copiilor la ecranele televizoarelor, telefoanelor sau a altor dispozitive inteligente.
O cercetare recentă arată că, dacă un copil își petrece trei sau mai multe ore în fața televizorului, riscă să se confrunte cu diabetul de tip 2. De asemenea, precizează elytis.ro, copii care își petrec mai mult de trei ore în fața televizorului se pot confrunta și cu problemele de greutate, iar astfel și cu rezistența la insulină, ambele fiind un factor de risc al acestei condiții. Cei mici produc, de asemenea, o cantitate de leptină, care afectează apetitul regulat.
Așadar, reducerea timpului petrecut în fața televizorului sau a calculatorului poate fi benefică pentru reducerea apariției diabetului de tip 2, iar astfel, cel mic se poate bucura și mai mult de perioada copilăriei.
Oamenii de știință au analizat și 4.495 de copii, evaluând factorii care influențeză riscul dezvoltării diabetului, unde au fost înregistrate proporțiile corpului, nivelul activităților, dar și orele petrecute în fața unui ecran (fie că este vorba de televizor sau calculator) pe zi.
Rezultatele arată că, în perioada de creștere și maturitate, copiii nu aveau capacitatea de a se dezvolta optim. Atunci când cei mici văd un ecran, ratează oportunitatea de a practica abilitățile interpersonale, motorii și de comunicare.
În plus, începând cu vârsta de 5 ani, nu trebuie să le fie permisă utilizarea acestor dispozitive mai mult de două ore pe zi, pentru a reduce potențialele riscuri de dezvoltare.