Beneficiile nutriţionale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porţia recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcţie de sezon, cele uscate oferă o soluţie convenabilă oricând.
Cele mai bune fructe uscate ca valoare nutriţională sunt smochinele, caisele, prunele şi piersicile, în timp ce la polul opus se află merele, perele şi bananele.
Fitday.com a făcut o listă cu cele mai sănătoase fructe uscate. O porţie de fructe este socotită la o jumătate de ceaşcă.
Piersicile: o porţie, adică jumătate de ceaşcă, conţine 191 de calorii; 6.5 grame de fibre; 34% din necesarul de vitamina A, 18% din necesarul de fier, dar şi potasiu, cupru şi niacin.
Merele; jumătate de ceaşcă conţine 104 calorii; 3.5 grame.
Caisele: jumătate de ceaşcă conţine 156 de calorii; 4.5 grame; 47% din necesarul zilnic de vitamina A, potasiu, vitamina E şi cupru.
Prunele: jumătate de ceaşcă conţine 223 de calorii, 0 grame de fibre, 2.5 grame de proteine şi 13% din necesarul zilnic de fier.
Smochine: jumătate de ceaşcă conţine 185 calorii; 7.5 grame de fibre, calciu, magneziu, fier, potasiu.
Merişoare: jumătate de ceaşcă conţine 185 de calorii; 3 grame de fibre, fitonutrienţi.
Stafide: jumătate de ceaşcă conţine 217 calorii; 2.5 grame de fibre; 2 grame de proteine, potasiu şi magneziu.
Pere uscate: jumătate de ceaşcă conţine 236 de calorii; 7 grame de fibre, vitamina C, fier, vitamina K, cupru.