07 Octombrie 2015
1025 accesări
0 comentarii

Le ştim tot din grădina bunicii. An de an, o colorau în galben-portocaliu. Şi nu întâmplător erau acolo. Minunatele flori galbene au multe beneficii atât pentru piele. Florile conţin vitamina C, betacaroten, steroli, flavonoide, tanini, ulei volatil. Ceaiul de gălbenele este uşor de preparat şi are proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, antiseptic, cicatrizante şi antiparazitare.

Este recomandat ca persoanele active care se simt foarte stresate să facă cure cu ceai de gălbenele. Compuşii acestuia luptă împotriva stresului oxidative. Şi doamnele şi domnişoarele trebuie să consume des ceai de gălbenele pentru a menţine sănătatea aparatului urinar.

De asemenea, persoanele care au probleme cu stomacul, pot ameliora afecţiuni precum: gastrita, indigestie, arsuri stomacale. Chiar şi pentru copii care suferă de afecţiuni gastrice, ceaiul de gălbenele se dovedeşte a fi util. În caz de răceală şi dureri în gât, gargara cu ceai de gălbenele va fi de ajutor. Ceaiul de gălbenele consumat zilnic are efect detoxifiant, deci ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp şi protejează ficatul, vezica urinară şi alte organe interne, favorizând în acelaşi timp scăderea în greutate. Ceaiul de gălbenele poate fi aplicat şi prin comprese (pentru ameliorarea acneei de exemplu), şi se poate folosi pentru spălături vaginale – la recomandarea medicului, scrie csid.ro.

Taguri articol: remedii naturiste galbenele arsuri stomac raceala indigestie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase