05 August 2018
1284 accesări
0 comentarii

Umflarea ganglionilor limfatici este, deseori, un motiv de îngrijorare pentru multe persoane. Deşi aceste glande se inflamează în urma unei infecţii, la baza simptomului pot sta şi alte cauze posibile.

Potrivit specialiştilor, cei mai cunoscuţi ganglioni sunt cei localizaţi în zona gâtului şi a axilelor, care se inflamează mai frecvent, dar în corpul uman există aproximativ 600 de astfel de glande. Ganglionul limfatic este mic, rotund, alcătuit din celule limfocite, cu rol de captare a virusurilor şi celule macrofage, care descompun „intruşii” capturaţi. Precizăm că rolul ganglionilor or este de a filtra limfa, în „sită” rămânând bacteriile şi virusurile care sunt ulterior distruse de globulele albe.

În cazul în care o anumită zonă a organismului este afectată de bacterii sau de virusuri, ganglionii se inflamează, iar volumul lor creşte.

De cele mai multe ori, însă, acest lucru se petrece în cazul ganglionilor de la gât, din zona inghinală, de la axile sau din spatele urechilor.

Pe lângă mărirea ganglionilor limfatici până la dimensiunea de un centimetru sau chiar mai mult, pot apărea durerea locală, febră, infecţii respiratorii superioare, scurgeri nazale, dureri musculare, roşeaţă, inflamaţie şi sensibilitate a pielii din regiunea ganglionul limfatic umflat sau inflamaţia membrelor.

De obicei, cauza măririi ganglionilor este existentă în corp a unei infecţii, mai ales virală, fie una banală cum este o răceală, fie una gravă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU