13 Septembrie 2015
950 accesări
0 comentarii

Sute de mămici din Constanţa au primit consiliere şi informaţii despre cum trebuie să îngrijească un copil prematur. Pe lângă un sfat bun şi o recomandare de specialitate, ele au primit Ghidul Prematurului. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect unic în România, iniţiat şi realizat de Asociaţia Unu şi Unu.

Ghidul a fost distribuit în 19.000 de exemplare, în peste 60 de maternităţi, din 45 de oraşe din România.

Astfel, părinţii care au bebeluşi internaţi la terapie intensivă pot solicita în continuare şi primi, în mod gratuit, un exemplar din prima ediţie a Ghidului Prematurului de la neonatologul lor.

„Prin acest ghid, ne dorim ca părinţii să beneficieze de un ajutor real în această luptă, informându-se corect chiar de la specialişti”, spune Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu.

De curând, Ghidul Prematurului este disponibil şi în varianta digitală pe site-ul Asociaţiei Unu şi Unu, http://unusiunu.com/ghidul-prematurului.

Acest demers civic aparţine Asociaţiei Unu şi Unu şi a fost finanţat integral prin acţiuni de fundraising. Asociaţia a implicat un grup de specialişti, ginecologi, neonatologi, psihologi, care au oferit informaţii despre cauzele posibile ale prematurităţii, investigaţii, afecţiuni ale prematurului, alimentaţie, recomandări pentru pă-rinţii de copii prematuri, dar şi informaţii utile legate de drepturile copilului prematur, tipuri de concedii la care au dreptul părinţii sau monitorizarea prematurului până la doi ani.

Taguri articol: bebelusi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ