11 Martie 2021
962 accesări
0 comentarii

În cazul în care nu știați, rădăcina de hrean are numeroase proprietăți curative și conține o serie de vitamine, săruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, dar și uleiuri volatile. Toate acestea, spun specialiștii, vă ajută să aveți o viață sănătoasă. Cu toate acestea, unele categorii de persoane trebuie să-l evite. De exemplu, copiii cu vârsta mai mică de patru ani nu au voie să mănânce hrean, pentru că acesta poate provoca probleme la nivelul tractului digestiv.

De asemenea, femeile însărcinate și cele care alăptează nu au voie nici ele să consume acest aliment, în cazul lor putând fi toxic și iritant. Această rădăcinoasă nu este benefică persoanelor care suferă de ulcer, boală inflamatorie intestinală, infecții sau alte afecțiuni ale tractului digestiv, deoarece poate irita mucoasa digestivă.

Aceeași recomandare este valabilă și pentru persoanele cu afecțiuni ale glandei tiroide. Toate persoanele care suferă de hipotiroidism trebuie să evite hreanul, la fel ca și persoanele care au probleme cu rinichii. În plus, se spune că hreanul ar putea crește fluxul de urină, iar acest aspect ar putea fi o problemă pentru persoanele cu afecțiuni renale. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU