Doctor-Patient-Relationship

Doctor-Patient-Relationship
04 Octombrie 2012
25286 accesări
0 comentarii
Toţi medicii spun că dacă avem colesterolul mare, e periculos, putem face boli de inimă, accidente vasculare, infarct etc. Ce se întâmplă însă dacă e prea mică valoarea colesterolului faţă de limita normală, n-am auzit pe nimeni să explice. Sunt foarte curioasă ce păţesc oamenii care au colesterol prea mic, am un caz în familie. Vă mulţumesc pentru explicaţii. (Aura Lupu).

. . .

Stimată doamnă Lupu, aveţi dreptate, majoritatea oamenilor sunt interesaţi ca valorile colesterolului să nu depăşească limita maximă. Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, valorile extreme ale colesterolului, fie prea mari, fie prea mici, sunt dăunătoare organismului. Cât priveşte situaţia pacienţilor cu valori prea mici ale colesterolului, organismul acestora începe să folosească proteine, consecinţele răsfrângându-se direct asupra masei musculare, care va avea serios de suferit. De asemenea, tot colesterolul este cel care acţionează asupra hormonilor sexuali, iar lipsa lui din alimentaţie poate predispune la tulburări endocrinologice şi sexuale. Pe de altă parte, când are valori prea mari, colesterolul începe să se depună pe pereţii vaselor de sânge, care se rigidizează, se îngustează, urmările conducând, de multe ori, chiar la infarct. De aceea, ideal pentru sănătate este un echilibru, or, pentru menţinerea acestui echilibru, un rol esenţial revine alimentaţiei. Alimente bogate în colesterol Printre alimentele cele mai bogate în colesterol sunt gălbenuşul de ou şi organele (ficatul, rinichii, creierul), apoi lactatele şi carnea, inclusiv cea de pasăre cu grăsime. Cu mici excepţii, carnea de peşte este cea mai săracă în colesterol, iar fructele, legumele, alunele, nucile şi rapiţa nu conţin deloc această substanţă. Mişcarea este, de asemenea, benefică.
Taguri articol: colesterol

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florica ZDRU