07 Decembrie 2015
1605 accesări
1 comentariu

România continuă să rămână a şasea ţară ca incidenţă a tuberculozei în Regiunea Europa a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Medicii au tras un nou semnal de alarmă în privinţa incidenţei, riscurilor şi tratării tuberculozei în ţara noastră. Mesajul a fost lansat în cadrul conferinţei „Condiţia pacientului cu tuberculoză în România şi în spaţiul european”, organizată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, de Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză în parteneriat cu institutul şi Societatea Română de Pneumologie.

Organizatorii au precizat că în România sunt trataţi anual aproximativ 30 de mii de bolnavi cu tuberculoză, dintre care un procent însemnat îl reprezintă pacienţii cu tuberculoză multimedicamentos-rezistentă sau tuberculoză extra-rezistentă la medicaţie.

Sistemul sanitar românesc continuă să se confrunte cu o subfinanţare, chiar dacă, potrivit Strategiei naţionale de sănătate 2015-2020, se prevede o creştere importantă a bugetului dedicat controlului tuberculozei.

Potrivit Mediafax, în 2006, România era pe locul 42 din totalul celor 211 de ţări care raportau date către OMS privind incidenţa tuberculozei (în Regiunea OMS Europa, România ocupa locul al şaselea din punct de vedere al incidenţei globale a tuberculozei).

Tuberculoza afectează în principal populaţia săracă, predominant rurală, ale cărei condiţii de trai sunt suboptimale şi al cărei acces la servicii medicale este limitat.

Taguri articol: boli şi afecţiuni pneumologie tuberculoză

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

8 decembrie 2015
adevar
adevar

Sa moara toti romani

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir