13 Iunie 2018
569 accesări
0 comentarii

La ora actuală, infecţia cu HPV este considerată cea mai frecventă infecţie cu transmitere sexuală. Mai mult decât atât, riscul de infecţie HPV este de aproximativ 80% în rândul femeilor active sexual, iar 50% dintre acestea prezintă tipuri HPV care pot duce la apariţia cancerului de col uterin sau laringian.

„Bărbaţii pot transmite infecţia cu HPV prin contact sexual multiplu. Ei pot prezenta papiloame, dar nu dezvoltă cancer. Cancerul de col uterin este, însă, frecvent în prezenţa infecţiei cu HPV. Testul HPV detectează direct prezenţa tulpinilor de virus HPV cu risc crescut. Atunci când testul HPV este efectuat în combinaţie cu testul Papanicolau la femeile cu vârsta de peste 30 ani, acest test identifică mult mai precis care dintre femei sunt la risc de a dezvolta cancer de col uterin, comparativ cu efectuarea numai a testului Papanicolau”, au declarat specialiştii Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Euromaterna”.

Aceştia au precizat că virusul Papiloma Uman (HPV) infectează epiteliile (pielea şi mucoasele) în special tractul ano-genital, orofaringele şi cauzează o varietate mare de leziuni. În prezent, există mai mult de 150 de tulpini de virusuri HPV care pot cauza infecţii epiteliale specifice cu diferite localizări. Infecţia cu aceste virusuri poate să nu aibă o expresie clinică, se poate manifestă ca patologie benignă (condiloame, veruci) sau malignă, canceroasă sau precanceroasă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU