11 Februarie 2016
1807 accesări
1 comentariu

70 de unităţi sanitare din toată ţara vor intra, în perioada următoare, sub lupa Ministerului Sănătăţii pentru a se verifica situaţia infecţiilor intra-spitaliceşti.
În acest sens, la nivelul instituţiei s-a format un grup de lucru format din specialişti epidemiologi, microbiologi, de boli infecţioase şi de sănătate publică care a elaborat un document privind principalele direcţii de acţiune care trebuie urmate în perioada următoare în cele mai importante spitale din ţara noastră unde pot apărea mai frecvent infecţii nosocomiale şi unde se înregistrează cele mai mari consumuri de antibiotice să fie incluse în acest efort organizatoric, profesional şi material.

„În următoarele 2 luni vom începe în 70 de spitale de urgenţă, institute, spitale mari mai multe evaluări pe baza unor chestionare care vor fi analizate de către specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru a se identifica un calendar de măsuri privind resursele umane, dezvoltarea de ghiduri şi metodologii de diagnostic şi supraveghere a infecţiilor nosocomiale şi rezistenţei la antibiotice, modificări în structura organizatorică şi de personal a unităţilor sanitare şi completarea echipamentelor şi dotărilor necesare activităţii în aceste domenii. Vrem să dezvoltăm programul de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomialeexistent, care este în acest moment un program restrâns”, a declarat dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat a adăugat că, pe termen mediu, se intenţionează dezvoltarea în spitale a unor activităţi care să per-mită utilizarea judicioasă a antibioticelor, supravegherea şi intervenţia eficace, dar şi încurajarea raportării infecţiilor nosocomiale, pe baza unor indicatori măsurabili.
Infecţiile nosocomiale sunt privite drept o problemă importantă de siguranţă a pacienţilor în legătură cu acordarea asistenţei medicale. Gravitatea lor derivă din implicarea frecventă a unor germeni rezistenţi la antibiotice şi evoluţia gravă ce apare de multe ori la pacienţi cu deficienţe ale apărării antiinfecţioase.

Taguri articol: stiri medicale microbi ministerul sănătăţii germeni spital antibiotice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

11 februarie 2016
roxana
infectii in privat

Tatal meu a fost operat in spitalul privat de la Ovidiu si a plecat cu o infectie intraspitaliceasca dupa interventia chirurgicala. La colegiu medicilor am auzit ca altii nu au mai plecat decat pe targa la Bucuresti, iar altii aproape morti la spitalul judetean. Asa ca totul depinde de doctori, daca sunt interesati doar de bani tu trebuie sa achiti factura de restul se ocupa destinul. Mai ganditi-va pe mana cui va dati

Articol publicat de Andreea Năstase