Anotimpul ploios aduce cu sine o serie de probleme de sănătate specifice perioadei. În acest caz, o bună soluţie pentru imunizarea organismului este cătina, utilizată sub diverse combinaţii.
Cătina aduce un aport de vitamine precum vitamina C ,de zece ori mai multă ca citricele, A, B1, B2, B6, B9, E, K, beta caroten, acizi graşi esenţiali omega 3, omega 6, omega 9, flavonoide, minerale: calciu, magneziu, mangan, bor, siliciu, fosfor, fier, enzime bioactive, carotenoide, glucoza. Este un excelent stimulent digestiv, antianemic şi detoxifiant hepatic, efecte terapeutice dovedite ştiinţific.
Pe lângă forma proaspătă, acest fruct are aceleaşi beneficii şi sub formă de ulei. Acesta este obţinut prin presarea fructelor şi a seminţelor şi este pe lista uleiurilor bogate în acizii graşi omega, care stimulează activitatea cardio-vasculară. În combinaţii cu alte plante medicinale, fructele de cătină devin un tonic natural gustos şi eficient. Consumată cu măsură, cătina nu generează efecte secundare, fiind un produs sigur pentru toate vârstele.