21 Mai 2018
744 accesări
0 comentarii

Este clar, ochii roșii nu reprezintă doar o problemă estetică, ci pot ascunde afecțiuni mult mai grave sau pot crea o stare de disconfort. De cele mai multe ori, roșeața este însoțită de usturime sau mâncărime, lăcrimare excesivă și poate însemna contactarea unui virus sau infecția cu un microb. Specialiștii spun că, deși în cele mai multe cazuri roșeața este o reacție la factori de mediu mai agresivi, nu trebuie să excludem posibilul contact cu microbi sau viruși și nevoia unui tratament medicamentos.


Totuși, această roșeață poate apărea în unele situații, precum mersul prin vânt puternic, statul în curent sau forțarea ochilor în condiții improprii activităților, precum cititul sau lucrul la calculator ori statul în fum de țigară. În aceste cazuri, vasele de la nivelul globului ocular se inflamează ca urmare a efortului sau a expunerii la factori agresivi. Rezolvarea situației? Un somn de opt ore și ceva timp petrecut într-un spațiu în care vântul nu bate cu putere pot ameliora simțitor situația.
De precizat că mâncărimea, usturimea și lăcrimarea excesivă combinate cu roșeața ochilor pot fi și semne de conjunctivită sau de alergie. În ambele cazuri se cer măsuri, motiv pentru care identificarea cauzelor acestor simptome este esențială. În plus, în cazul conjunctivitei, se recomandă un control oftalmologic, deoarece cauzele diferite ale afecțiunii (virală, bacteriană, pe fondul unei alergii, din cauza expunerii la substanțe chimice) necesită tratamente diferite.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU