11 Februarie 2017
3898 accesări
39 comentarii

Oamenii moderni încearcă să îşi protejeze sănătatea, îndopându-se zilnic cu medicamente, însă mulţi au uitat un lucru esenţial: natura oferă toate „armele“ necesare pentru a rămâne sănătoşi.

Fitoterapeuţii au demonstrat că lăptişorul de matcă are puterea de a ameliora foarte multe simptome şi afecţiuni, dintre cele mai des întâlnite de corpul uman. În primul rând, lăptişorul de matcă are un efect benefic demonstrat asupra sistemului imun.

„Consumatorii de lăptişor de matcă experimentează destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală şi simt un efect benefic intens ce se răsfrânge asupra activităţii lor fizice, prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite. De regulă, recomand administrarea orală a lăptişorului de matcă, sub formă de cure, timp de 1-2 luni, în doze zilnice de 1-2 grame”, a declarat Ovidiu Bodea, specialist în produse apicole.

Specialistul mai spune că lăptişorul de matcă normalizează tensiunea arterială şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.

„S-a demonstrat ştiinţific că lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge, iar ingestia orală a 30-150 mg este asociată cu scăderea de 10-20% a colesterolului total, în 3-5 săptămâni de consum.De asemenea, lăptişorul de matcă creşte simţitor rezistenţa la răceală şi gripă. În cazul astmului, acesta acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic”, adaugă Ovidiu Bodea.

Cui îi este indicat lăptişorul de matcăTot mai multe persoane se plâng de probleme digestive, care, ulterior, pot degenera în ulcer. Specialiştii recomandă persoanelor care suferă de astfel de afecţiuni să administreze lăptişorul de matcă în combinaţie cu mierea şi polenul, pentru că împreună au puterea de a lupta contra ulcerului gastric şi a ulcerului duodenal.

Lăptişorul de matcă este utilizat şi pentru ameliorarea cazurilor de inflamaţii ale vezicii urinare, prin dispariţia progresivă a simptomelor de arsură şi durere. De asemenea, acesta ajută la dispariţia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile şi elimină oboseala. Mai mult decât atât, fitoterapeuţii au descoperit că lăptişorul de matcă poate preveni osteoporoza, prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului.

„Totodată, s-a constatat că la persoanele cu diabet, după două ore de la administrarea lăptişorului de matcă, nivelul zahărului din sânge este mult diminuat. De asemenea, lăptişorul de matcă ajută foarte mult la diminuarea migrenelor. O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă”, explică specialistul în fitoterapie.

v v v

Lăptişorul de matcă este un ajutor natural şi valoros şi în cazul depresiei postnatale cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Acesta conţine acetilcolină naturală. Degradarea acesteia este corelată cu pierderea memoriei şi cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariţia bolii Alzheimer.

Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual şi îmbunătăţirea memoriei.

„Aşadar, lăptişorul de matcă poate fi un înlocuitor natural al medicamentelor dedicate îmbunătăţirii memoriei, consumate intens de studenţi, pe perioada sesiunilor”, a mai spus Ovidiu Bodea.

Taguri articol: remedii naturiste boli astm diabet depresie durere fitoterapie miere migrene oboseala simptome

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii