19 August 2024
36 accesări
0 comentarii

Dintotdeauna, femeile şi-au dorit să aibă sprâncene frumoase, cu care să se mândrească şi, de multe ori, acestea recurg la micropigmentare. Problema este că această metodă de înfrumuseţare nu este mereu o reuşită, iar doamnele şi domnişoarele se trezesc că sprâncenele lor nu arată mai bine, ci chiar mai rău. Cu toate acestea, ele nu trebuie să dispere.

Dacă în anii trecuţi ştergerea tatuajelor părea a fi un proces ireversibil, acum s-a găsit soluţia pentru a repara ce au stricat alţii.

„Fie că vorbim despre un tatuaj realizat cu pigment permanent sau semipermanent, pe care îl regretăm sau care nu ni se mai potriveşte, acum îndepărtarea acestora a devenit posibilă. Nd:YAG Q- Switch Laser este recunoscut la nivel global drept unul dintre cele mai performante echipamente pentru ştergerea tatuajelor. Rezultatele remarcabile ale acestui laser se datorează celor două lungimi de undă, 1064 nm şi 532 nm, care acţionează extrem de eficient pe toate tipurile de piele. Procesul de termoliză selectivă este aplicat în cazul îndepărtării tatuajelor. Practic, laserul nu radiază, ci doar încălzeşte particulele de pigment, până la descompunerea acestora. Întreaga energie a echipamentului este concentrată asupra particulelor de carbon şi a nuanţelor ce compun tatuajul, eliminarea pigmenţilor fiind posibilă fără a afecta ţesuturile pielii, neexistând riscul apariţiei cicatricilor”, ne-a declarat Cerasela Brumă, specialist în micropigmentare medicală.

Aceasta a precizat că ştergerea tatuajelor reprezintă o procedură de înaltă precizie, efectuată pe o porţiune limitată de piele. Principiul de funcţionare al aparatului constă în emiterea unor lungimi de undă specifice pentru fiecare culoare. În acest mod, sunt şterse cu succes tatuajele colorate cu negru, albastru, roşu, maro, verde, dar şi cele conturate cu alte nuanţe derivate din acestea.

Intensitatea nuanţelor tatuajului se estompează în timp, astfel că tatuajele mai vechi necesită un număr mai mic de şedinţe pentru a fi îndepărtate din straturile pielii. De precizat că tatuajele profesionale necesită de obicei în jur de opt- zece şedinţe, în timp ce tatuajele de amator necesită de obicei mai puţine, în jur de şase. Toate şedinţele se fac la interval de minimum şase săptămâni, timp în care pigmentul din ţesut este eliminat pe cale naturală de către organism, prin sistemul limfatic.

Astfel, se poate îndepărta orice tip de tatuaj, incluzându-le pe cele profesionale, cosmetice şi traumatice. „Trăim în era corecţiilor, astfel încât putem apela cu încredere la această tehnologie, îndepărtarea tatuajelor prin această tehnică fiind întotdeauna posibilă. Deci, fără cicatrici, fără tatuaje nedorite”, a explicat Cerasela Brumă.

După înlăturarea tatuajelor care vă deranjează, este necesară o perioadă de două luni de pauză, după care se poate apela la o nouă repigmentare a sprâncenelor. Procedura durează aproximativ două ore. O şedinţă constă în consultaţie, trasarea sprâncenelor din creion, alegerea pigmenţilor împreună cu specialistul şi pigmentarea propriu zisă.

Persoanele interesate trebuie să ştie că sprâncenele naturale nu sunt afectate în niciun fel în timpul micropigmentării şi nici după. Astfel, specialistul trasează fire cu ajutorul aparatului pe lângă firele naturale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU