01 Decembrie 2020
528 accesări
0 comentarii

Nu există om care să nu fi avut, măcar o dată, arsuri la stomac. Acestea sunt declanșate, în general, de stres, dar și de alimentația deficitară a multor persoane. Înainte ca medicul să vă prescrie un tratament, puteți să vă schimbați regimul alimentar de zi cu zi și să începeți să consumați ceea ce trebuie. Potrivit dr. Anca Moldoveanu, ghimbirul este recunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare și pentru proprietatea sa de a trata problemele gastrointestinale. Folosit în bucătărie, acesta poate fi unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile la stomac, susțin specialiștii, așa că, adăugați-l cu încredere în mâncare. Dacă nu vă place gustul, puteți încerca ceaiul de ghimbir, care are o aromă foarte plăcută.

În același timp, se poate consuma suc de aloe vera, și acesta având un efect calmant asupra esofagului și are capacitatea de a calma iritațiile. Tot în bucătărie mai găsiți un remediu. Luați o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecați-l într-un pahar cu apă, după care beți amestecul obținut. Această combinație vă va ajuta la reducerea intensității arsurilor. Aflat la îndemâna oricui, ceaiul de mușețel este folosit, de asemenea, ca și calmant asupra stomacului. Înainte de toate, trebuie să știți că sunt câteva alimente care pot accentua arsurile la stomac, cum ar fi: citricele, sucul de roșii, ceapa, băuturile carbogazoase sau ciocolata, deci evitați-le pe cât posibil.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU