Sursa foto Exquis.ro

Sursa foto Exquis.ro
03 Septembrie 2020
1019 accesări
0 comentarii

La ora actuală, lemongrass-ul este o plantă folosită în bucătărie, în special în cea asiatică, dar totodată folosită și în industria farmaceutică, datorită proprietăților sale curative. Această plantă are calități nutriționale deosebite, precizează Elytis.ro. Spre exemplu, o singură lingură de lemongrass conține patru miligrame de fier, echivalentul a 5% din doza zilnică recomandată de fier. De asemenea, conține și acid folic, potasiu, magneziu, zinc și fosfor.

Printre beneficiile consumului acestei plante, se numără ameliorarea problemelor digestive, a insomniei, a problemelor respiratorii, precum și a infecțiilor sau reumatismului.

De asemenea, reduce colesterolul rău din organism, pentru că are proprietăți antihiperlipidemice și antihipercolesterolemice, care echilibrează nivelul de colesterol din sânge. Totodată, studiile au arătat că un consum regulat de lemongrass poate menține valorile colesterolului în limitele normale. Astfel, se reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, precum ateroscleroza. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU