16 Ianuarie 2017
1871 accesări
0 comentarii

Foarte multe persoane suferă în ziua de azi de leziuni de menisc. Acestea reprezintă ruptura parţială sau totală a meniscului care pot apărea la o mişcare bruscă a coapsei, în timp ce piciorul stă pe loc.Astfel, cele două meniscuri pot fi lezate uşor printr-o mişcare de rotaţie a genunchiului în timpul unui efort susţinut.

Trebuie precizat că leziunile de menisc pot fi posttraumatice sau degenerative, iar gravitatea unei rupturi depinde de localizare şi extensie.

„La tineri, leziunile de menisc apar ca urmare a sportului practicat, iar în rândul persoanelor vârstnice, ele sunt rupturi de uzură. Oricum, indiferent de situaţie, acestea sunt extrem de dureroase”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Alexandru Şerban, medic ortoped.

Specialistul a precizat că, în ambele situaţii, leziunile de menisc pot fi operate prin metode minim invazive, mai exact prin artoscopie, cu o evoluţie rapidă şi favorabilă.

Aşa cum era de aşteptat, principalul simptom în cazul leziunilor de menisc este durerea. Problema este că, de cele mai multe ori, aceasta este asociată cu rigiditatea şi umflarea genunchiului, blocarea genunchiului, senzaţia de instabilitate a genunchiului şi chiar imposibilitatea de a face o mişcare completă de flexie/extensie. Ca urmare, în momentul în care o persoană vrea să-şi răsucească sau să-şi rotească genunchiul, simptomele se agravează şi apar dificultăţi atunci când încearcă să îndrepte din nou piciorul.

Taguri articol: boli şi afecţiuni medic genunchi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU