Despre alăptare s-au spus şi se vor mai spune multe, însă doar medicii specialişti pot detalia care sunt adevăratele beneficii ale hrănirii naturale, încă de la naştere.
Avantajele laptelui matern, pentru nou-născut, sunt nenumărate. Acesta este un aliment complet, care conţine toate substanţele nutritive necesare unei creşteri şi dezvoltări armonioase.
„Laptele matern este uşor digerabil şi bine tolerat. Asigură protecţie împotriva infecţiilor şi alergiilor, datorită anticorpilor, celulelor albe, hormonilor, antialergenilor şi a vitaminelor pe care le conţine, astfel copilul este protejat de infecţii respiratorii, infecţii gastro-intestinale, urinare, alergii alimentare. Datorită factorilor de creştere şi a vitaminelor pe care le conţine, are loc o dezvoltare mai bună a intestinului, pielii, ochilor şi creierului. Alăptarea previne dezvoltarea anemiilor, rahitismului, a bolilor metabolice (diabet juvenil tip I), scade riscul apariţiei obezităţii, previne deficitul de minerale şi vitamine, acestea fiind mai bine absorbite”, explică medicii specialişti de la Euromaterna.
Fierul din laptele de mamă este absorbit în proporţie de 50-75%, în timp ce fierul din laptele de vacă şi laptele praf, îmbogăţit cu fier, în proporţie de doar 4-10%. În primele şase luni de viaţă, necesarul de fier din laptele de mamă este suficient pentru copil. Alăptarea ajută la dezvoltarea optimă a gurii, a mandibulei şi a poziţiei dinţilor.
XXX
Pentru detalii, programări şi consiliere privind alăptarea şi nu numai, apelaţi numărul de telefon al Spitalului Euromaterna, 0241.605.555.