Sursa foto PNGio

Sursa foto PNGio
03 Septembrie 2020
604 accesări
0 comentarii

Din păcate, în ziua de azi, tot mai multe persoane consumă diverse băuturi, mai ales sucuri, în loc de apă, expunându-se în felul acesta la boli grave.

Specialiștii atenționează că sucurile dulci, băuturile carbogazoase și alte băuturi pe care le găsim pe rafturile magazinelor nu aduc niciun beneficiu organismului. Ba dimpotrivă, foarte multe dintre ele sunt extrem de nocive pentru sănătate, în special pentru ficat.

De exemplu, consumate în cantități mari, crema de whisky, lichiorul de cafea, cocktailurile alcoolice, cum ar fi fresh-urile amestecate cu votcă, pot duce la apariția cirozei.

Dr. Roxana Georgescu precizează că o combinație de alcool cu zahăr poate fi foarte periculoasă și provoacă leziuni hepatice, inflamația pancreasului, precum și creșterea nivelului trigliceridelor.

Desigur, în comerț există și alte genuri de băuturi, care, chiar dacă nu conțin zahăr rafinat, conțin propriul lor nivel de zahăr. Sucurile naturale, de exemplu, conțin foarte multă fructoză, acel tip de zahăr care se găsește în mod normal în toate fructele. Așa că, un simplu pahar cu fresh de portocale, preparat în casă, poate conține până la 150 - 180 de calorii. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă consumul unor astfel de sucuri ocazional, pentru a nu da peste cap nivelul glicemiei din sânge.

La fel de nocive sunt și sucurile acidulate, care, pe lângă faptul că îngrașă, afectează digestia, atacă smalțul dinților și sunt periculoase pentru inimă. În plus, ele pot seca organismul de calciu, din cauza conținutului ridicat de cofeină și zahăr.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU