Meiul este o cereală bogată în vitamine, minerale și fibre. În zilele noastre, datorită multiplelor sale beneficii, a devenit o alternativă sănătoasă la cerealele mai tradiționale, precum grâul sau orezul, și este apreciat în special de cei care urmează o dietă cu alimente fără gluten.
Ce beneficii are meiul? Înainte de toate, este o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru organism, conținând o serie de vitamine, minerale și fibre, care susțin sănătatea umană: antioxidanții și proprietățile antiinflamatorii pe care le conține îl fac un aliat puternic în lupta împotriva bolilor cronice.
Printre beneficiile meiului se numără capacitatea sa de a proteja inima, iar datorită conținutului său ridicat de magneziu, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de infarct, fiind benefic pentru persoanele cu ateroscleroză sau diabet. Un alt avantaj major al meiului este capacitatea sa de a scădea nivelul de zahăr din sânge. În plus, studiile arată că acesta poate scădea nivelul de colesterol din sânge, reducând astfel trigliceridele și prevenind problemele cardiovasculare. Nu în ultimul rând, aceste cereale contribuie la prevenirea calculilor biliari, datorită fibrelor insolubile pe care le conține și are beneficii pentru femeile aflate în perioada de premenopauză datorită conținutului ridicat de fibre.