unghii-1335463925

unghii-1335463925
27 Aprilie 2012
1497 accesări
0 comentarii
Persoanele care au unghiile moi, casante şi foarte sensibile, cel mai probabil duc o lipsă acută de vitamine şi minerale. Aşadar, pentru a avea unghii sănătoase este recomandată o alimentaţie cât mai bogată în vitamine, precum vitamina A, care se găseşte în citrice, varză, broccoli, roşii, morcov, spanac, porumb sau sparanghel, acid folic sau vitamina B 9 din broccoli, spanac, portocale, ficat de vită sau miel, vitamina B 6 care poate fi asimilată din fasole, ovăz, cereale, cartofi, banane, carne de vită sau porc, dar şi vitamina C din legume şi fructe. Pe lângă adoptarea acestui tip de regim alimentar, unghiile pot fi îngrijite cu vitamina A uleioasă, pentru a le reda luciul natural şi a le întări. Totodată, zeama de lămâie albeşte şi curăţă unghiile în profunzime, iar gălbenuşul de ou este eficient în tratarea unghiilor exfoliate. Tratamentul se realizează cu o compoziţie obţinută dintr-un gălbenuş de ou şi cinci picături de ulei de ricin. Unghiile se înmoaie în acest amestec pentru 15 minute, iar procedeul trebuie repetat zilnic, cel puţin cinci zile la rând.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI