Foto: Ciao

Foto: Ciao
02 August 2020
629 accesări
0 comentarii

În cazul în care nu știați, migdalele au o serie de proprietăți benefice asupra organismului uman. Mulți specialiști spun că o porție de migdale asigură aceeași cantitate de nutrienți și antioxidanți, cât o porție de broccoli sau spanac. În același timp, migdalele sunt o sursă bogată de nutrienți: acizi grași esențiali, vitamina E, magneziu, proteine, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, fibre, vitamine etc.

Pe de altă parte, a precizat dr. Simona Gherase, conținutul crescut de vitamina E vă poate ajuta să luptați împotriva cancerului. Pe de altă parte, fibrele din migdale au efect detoxifiant asupra corpului. De asemenea, tot în compoziția migdalelor se găsește amigdalina sau vitamina B, care are un rol foarte important în lupta împotriva cancerului și previne cu succes apariția acestei boli, prin eliminarea celulelor canceroase.

Migdalele au calități dovedite și confirmate de către nutriționiști. Aceștia spun că femeile însărcinate, care vomită foarte des, pot mânca migdale pentru a scăpa de aceste stări. Aceștia susțin că foarte indicat este ca seara să puneți aproximativ zece migdale întregi, crude, nesărate, într-un bol sau un pahar. Turnați, apoi, apă la temperatura camerei peste ele, acoperiți-le și lăsați-le la înmuiat peste noapte.

Dimineața după ce v-ați făcut toaleta, decojiți migdalele și mâncați-le pe stomacul gol. Aceste migdale, în afară de faptul că liniștesc stomacul și dau bună dispoziție, sunt o sursă excelentă de calciu și oferă corpului o proteină de foarte bună calitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU